Onze kazen

Eigen kaaslabel

Goudse kaas: Fideel

Sinds 2020 presenteren wij met trots ons eigen kaaslabel, onder de naam Fideel. Als Kaashandel Gerdo zetten we graag onze naam erop. Deze Goudse kazen worden voor ons gerijpt. Zo kunnen we sturen op de kwaliteit en de leeftijden van de kaas. Daarmee bereiken we continuïteit. U kunt ervan op aan dat belegen Fideel dan ook altijd echt belegen is, en niet oud.

Fideel is verkrijgbaar van jong tot oud, in de varianten:

  • 48+
  • 35+
  • Komijnekaas.

Floris H.

‘Naast het heerlijke standaard assortiment zitten er ook lekkere verrassingen bij. Ik koop hier dus graag mijn kaas!’

Ook voor de hobbykok

Buitenlandse kaas

Buitenlandse kaas is vaak de ideale kaas voor in of bij uw gerecht. We streven ernaar ons aanbod regelmatig te variëren om u te blijven verrassen. Maar om u een idee te geven:

  • Witte korstkaas (Brie, Camembert en dergelijke) 
  • Gewassen korstkaas (van zachte tot vrij pikante soorten kaas zoals Epoisses) 
  • Blauwaderkaas (van zachte kaas zoals onze biologische Deense, tot pikantere smaken) 
  • Verse kaas (Mozzarella, Feta, zachte geitenkaas, etc.).
Gerdo met achtergrond HR6

Kaas met karakter

Boerenkaas

Boerenkaas wordt op de boerderij ambachtelijk bereid van rauwe melk. Wij verkopen boerenkaas van het merk Karakter. Een verzamelnaam voor een aantal boerenkazen met daaraan gekoppeld boerenbedrijven. De ene boer heeft de juiste receptuur voor een hele goede jonge kaas en de andere juist weer voor een heerlijke extra belegen. Het beste wat boerenbedrijven te bieden hebben op boerenkaasgebied, zit in de lijn van Karakter.

Gerdo met achtergrond HR19

Van de boerderij

Kruidenkaas

Boerderijkaas wordt net als boerenkaas op de boerderij gemaakt, maar dan van gethermiseerde melk. Ook hierin hebben we een breed aanbod. Van zachte tot pikante smaken. En van een notenmelange tot een olijf/tomaatkaas. Heerlijk op een kaasplankje. Ook goed te combineren met diverse warme gerechten. 

Gerdo met achtergrond HR3

Van Hollandse bodem

Geitenkaas

Onze geitenkaas is gemaakt van geitenmelk van Hollandse bodem. Deze kazen worden jong ingekocht en voor ons in eigen beheer naar de diverse leeftijden gerijpt. Zo zijn we zeker van de gewenste smaak en kwaliteit. Wij verkopen ook geitenkaas met kruiden van de boerderij. 

Gerdo met achtergrond HR5

Wat van ver komt…

Specialiteiten

Wij bieden bergkazen uit verschillende landen. Denk aan de harde Comté uit de Franse Jura, en natuurlijk de authentieke Zwitserse Emmentaler. Maar u kunt bij ons ook heel goed terecht voor Parmezaanse kaas en bijvoorbeeld Pecorino. En hebt u al eens een stukje smakelijke Belgische Abdijkaas geprobeerd?

Gerdo met achtergrond HR2

Steeds populairder

Biologische kaas

Er is toenemend vraag naar biologische kaas Natuurlijk komen we graag aan die wens tegemoet. Deze vegetarisch gestremde kazen bereid van biologische melk zijn zeker de moeite van het proberen waard.

Gerdo met achtergrond HR12

Minder zout

Noord-Hollandse kaas

Noord-Hollandse Gouda is een kwaliteitskeurmerk. Deze kaas wordt in Noord-Holland gemaakt, van Noord-Hollandse weidemelk. Deze kaas is van nature wat minder zout.

‘Op zoek naar iets bijzonders voor mijn wijnbar, zowel qua kazen als service, kwam ik bij Gerdo terecht. Alle kennis die je mag verwachten, top service, goede prijs/kwaliteit verhouding en een heerlijke dosis humor!’

Sander S.

Gerdo met achtergrond HR4
Gerdo met achtergrond HR3

Vertel het Gerdo

Hebt u een specifieke wens?

Mist u iets in ons uitgebreide assortiment? Vraag ons er gerust naar.